Followers

Tuesday, 7 January 2014

NOVAC 

Abang aku.
Kakak kakak aku.
Dan adik adik aku.
Keluarga NOVAC aku.
Mungkin lain ayah dan ibu tapi mereka tetap keluarga aku.


Setahun sudah berlalu.
Keluarga ini la yang mengajar aku apa itu perit apa itu payah.
Apa itu gembira apa itu suka.


Terima kasih sang pencipta kerana temukan aku dgn mereka.
Terima kasih sang pencipta kerana pinjamkan masa untuk aku kongsi bersama mereka.
Terima kasih sang pencipta kerana beri kenangan aku bersama mereka.
Setiap detik bersama akan aku hargai selamanya















Wednesday, 4 September 2013

Meet Samtish Domo’s
Assalammualaikum....

Samtish Domo's? Apa nie? Siapa nie? semua tertnya tanya kan. HAHA.. Actually, Domo's tu gelaran untuk kawan kawan aku. knp Domo's? xde nama lain ke? ntah la. bg aku Domo's tu comel sangat sangat. unik.

Last week, aku telah bertemu janji dengan kawan kawan sekolah menengah aku. Tak ramai pon. Hanya kami bertiga. Aku, Bella dan Zura.

woman in the black.
Sepatutnya Mimi join gathering nie tapi apa kan daya dia tersadai di Jengka menghitung hari menghabiskan diploma beliau. we miss u mimi. really miss u.

Selalunye lokasi kami jumpa dkt Shah Alam. Kumpul dgn Alam Sentral, bowling seround dua, karaoke sampai tiga jam, makan, beli aiskrim dkt McD dan diakhiri dengan lepak tepi tasik. Sounds boring right? tapi bagi kami, itu sangat seronok sbb kitorg dapat spend quality time dengan kawan. Lain orang lain cara diaorang gather kn? yang penting kita happy.



geng specky sekolah dulu.
Susah nak jumpa wajah wajah kesayangan hamba ni. so, bila ada masa laju laju kitorg plan nak jumpa. Hope our next plan nk cuti cuti satu Malaysia jadi. Heee. Thanks Bella dan Zura sebab sudi habiskan masa dengan aku. sayang awookkksss!

si gagah dan si pemalu

Thanks for reading

Thursday, 29 August 2013

Raya Cara Kami

Assalammualaikum…

Da masuk  fasa terakhir raya baru terhegeh hegeh nak update pasal raya kan. Me is so pity. Xpe la still raya kn skrg?  Tahun ni, kami sefamily xbalik kampung pon dan tahun nie jgak semua ada braya di rumah mak.  

Happy Eid El Mubarak everibadeeh! Hihihi.

First day raya bnyak habiskan masa dkt rumah sbb  jiran jiran dgn kawan kawan mak abah ramai dtg smpai ke petang. Then lpas asar, baru kami start beraya. Malam tu kami beraya ke rumah pak ngah Wazir (Abang Mak). Bestnye rumah pak ngah nie, kitorg satu family dpt rawatan terapi ion PERCUMA. PERCUMA ye anak anak. Tp untuk first try la kn.. second try duit sndrik!


Angah,Abah, Mak (muka masam), dan ikah
Abg Chik, Kak Chik, Ikah dan Along
Sesi terapi ion ( Abg Long dan Kak Chik)
Second day plak, kitorg satu family terus shoot ke Pahang beraya ke rumah kak chik (kakak ipar gua). Kitorg smpai tengahari terus lunch. Then, ptg tu kami beramai ramai pgi mandi air terjun. Lupa nama tmpt tuh apa tp seronok sgt2. Thanks org Pahang bawak kami pi ayaq terjun. 

syok sgt sgt

Third day baru kami balik kmpung di Perak. Sepupu mak punya anak (dua pupu aku) nk kahwin tp masa kami smpai depa da siap siap kmas da. Nseb baik ad lauk dihidangkan.



Thanks for reading :-)