Followers

Thursday, 29 August 2013

Raya Cara Kami

Assalammualaikum…

Da masuk  fasa terakhir raya baru terhegeh hegeh nak update pasal raya kan. Me is so pity. Xpe la still raya kn skrg?  Tahun ni, kami sefamily xbalik kampung pon dan tahun nie jgak semua ada braya di rumah mak.  

Happy Eid El Mubarak everibadeeh! Hihihi.

First day raya bnyak habiskan masa dkt rumah sbb  jiran jiran dgn kawan kawan mak abah ramai dtg smpai ke petang. Then lpas asar, baru kami start beraya. Malam tu kami beraya ke rumah pak ngah Wazir (Abang Mak). Bestnye rumah pak ngah nie, kitorg satu family dpt rawatan terapi ion PERCUMA. PERCUMA ye anak anak. Tp untuk first try la kn.. second try duit sndrik!


Angah,Abah, Mak (muka masam), dan ikah
Abg Chik, Kak Chik, Ikah dan Along
Sesi terapi ion ( Abg Long dan Kak Chik)
Second day plak, kitorg satu family terus shoot ke Pahang beraya ke rumah kak chik (kakak ipar gua). Kitorg smpai tengahari terus lunch. Then, ptg tu kami beramai ramai pgi mandi air terjun. Lupa nama tmpt tuh apa tp seronok sgt2. Thanks org Pahang bawak kami pi ayaq terjun. 

syok sgt sgt

Third day baru kami balik kmpung di Perak. Sepupu mak punya anak (dua pupu aku) nk kahwin tp masa kami smpai depa da siap siap kmas da. Nseb baik ad lauk dihidangkan.



Thanks for reading :-)

No comments:

Post a Comment